Cunostinte Biblice

 

Testimoniale absolvenţi

Liceul Maranatha pentru mine a fost mai mult decat o scoala. Cultura generala putem s-o invatam din carti sau de pe internet, dar caracterul ni-l formam alaturi de profesori si colegi care vad dincolo de limitele dezvoltarii intelectuale. Mare parte din ce sunt azi se datoreaza trecerii mele pe la SLAM. Desi nu am fost un elev exemplar, am avut parte de sustinere. Fara aceasta sustinere nici nu stiu unde as fi azi. Va multumesc!
Lorand Soares SzaszAntreprenorSoares ConsultingCluj Napoca

Studiul acestei discipline, împreună cu cel al celorlalte discipline școlare din aria curriculară Discipline teologice, se focalizează pe realizarea unei viziuni de ansamblu asupra Vechiului Testament, care să ofere elevilor posibilitatea de a-și forma propriul sistem de valori, prin raportarea la valorile Bibliei, de a integra cunoștințele religioase în structura de atitudini morale şi de a aplica învățătura de credință în viața proprie și a comunității.

Competențe generale

  1. Definirea Sfintei Scripturi, mijloc al revelației divine, ca normă de credință și conduită creștină
  2. Utilizarea adecvată a noțiunilor de bază cu privire la Sfânta Scriptură
  3. Analizarea unor evenimente biblice din Vechiul Testament în vederea formării propriilor atitudini şi comportamente
  4. Aplicarea principiilor biblice în viața personală şi a comunității
  5. Corelarea cunoștințelor biblice cu cele dobândite la alte discipline de învăţământ

Cunoştinţe Biblice I se studiază în clasa a IX-a, în 4 ore pe săptămână, şi acoperă noţiuni introductive cu privire la studiul Scripturii în general, şi studierea Bibliei de la Creaţiune până la finalul călătoriei poporului evreu prin pustie, mai exact, de la Genesa la Deuteronomul.

Cunoştinţe Biblice II este o tematică pentru clasa a X-a şi se studiază în 4 ore pe săptămână. Se continuă studiul Bibliei de la ocuparea Canaanului sub conducerea lui Iosua până la ducerea în robia Babiloniană, iar apoi studiul sumar al cărţilor poetice şi profetice.

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment


 

Galerie imagini