Cunostinte Biblice

 

Testimoniale absolvenţi

Nu pot uita serile in care cantam impreuna pana tarziu, de lantul de rugaciuni pe care il faceam in saptamana de rugaciune, de Mirabela care era intotdeauna gata sa se roage cand nimeni nu indraznea, de sinceritatea si dragalasenia ei de copil, de vorbele lui Dani Rastoaca ”mai tata mai” si de furia ce l-a cuprins cand lliuta i-a dat din greseala Biblia pe jos, de seriozitatea ”batranilor bisericii”- Popescu si Creta, de dimineata in care am tulburat somnul dulce al colegelor de camera plonjand de la inaltime (aveam paturi supraetajate)!
dr. Ostriceanu SimforaMedic specialist oftalmologieCluj Napoca

Studiul acestei discipline, împreună cu cel al celorlalte discipline școlare din aria curriculară Discipline teologice, se focalizează pe realizarea unei viziuni de ansamblu asupra Vechiului Testament, care să ofere elevilor posibilitatea de a-și forma propriul sistem de valori, prin raportarea la valorile Bibliei, de a integra cunoștințele religioase în structura de atitudini morale şi de a aplica învățătura de credință în viața proprie și a comunității.

Competențe generale

  1. Definirea Sfintei Scripturi, mijloc al revelației divine, ca normă de credință și conduită creștină
  2. Utilizarea adecvată a noțiunilor de bază cu privire la Sfânta Scriptură
  3. Analizarea unor evenimente biblice din Vechiul Testament în vederea formării propriilor atitudini şi comportamente
  4. Aplicarea principiilor biblice în viața personală şi a comunității
  5. Corelarea cunoștințelor biblice cu cele dobândite la alte discipline de învăţământ

Cunoştinţe Biblice I se studiază în clasa a IX-a, în 4 ore pe săptămână, şi acoperă noţiuni introductive cu privire la studiul Scripturii în general, şi studierea Bibliei de la Creaţiune până la finalul călătoriei poporului evreu prin pustie, mai exact, de la Genesa la Deuteronomul.

Cunoştinţe Biblice II este o tematică pentru clasa a X-a şi se studiază în 4 ore pe săptămână. Se continuă studiul Bibliei de la ocuparea Canaanului sub conducerea lui Iosua până la ducerea în robia Babiloniană, iar apoi studiul sumar al cărţilor poetice şi profetice.

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment


 

Galerie imagini