Home » Admitere »

 
 

Proba scrisa

 

Testimoniale absolvenţi

Nu pot uita serile in care cantam impreuna pana tarziu, de lantul de rugaciuni pe care il faceam in saptamana de rugaciune, de Mirabela care era intotdeauna gata sa se roage cand nimeni nu indraznea, de sinceritatea si dragalasenia ei de copil, de vorbele lui Dani Rastoaca ”mai tata mai” si de furia ce l-a cuprins cand lliuta i-a dat din greseala Biblia pe jos, de seriozitatea ”batranilor bisericii”- Popescu si Creta, de dimineata in care am tulburat somnul dulce al colegelor de camera plonjand de la inaltime (aveam paturi supraetajate)!
dr. Ostriceanu SimforaMedic specialist oftalmologieCluj Napoca

Liceul Teologic Adventist Maranatha este o școală vocațională în care, pe lângă disciplinele obligatorii dintr-un liceu obișnuit, se predau Cunoștințe Biblice. De aceea, pentru admiterea în clasa a IX-a se testează baza cunoștințelor biblice și aplecarea candidatului spre Studiul Bibliei.

Tematica pentru proba scrisă la Cunoștințe Biblice este Viața și activitatea Domnului Hristos reflectată în cele patru Evanghelii. Elevul candidat va trebui să cunoască următoarele subiecte din viața lui Isus:

1. Naşterea şi copilăria lui Isus Hristos (Vestea cea bună, naşterea Domnului, închinarea magilor, fuga în Egipt, viaţa în Nazaret).

2. Ispitirea lui Isus Hristos.

3. Cuvântarea de pe munte – Fericirile.

4. Rugăciunea “Tatăl nostru”.

5. Vindecări şi învieri săvârşite de Domnul Hristos (leprosul, robul sutaşului, soacra lui Petru, demonizaţii, slăbănogul, omul cu mâna uscată, fiica lui Iair, fiul văduvei din Nain, Lazăr).

6. Pilda samariteanului milos (relatare şi interpretare).

7. Pilda semănătorului (relatare şi interpretare).

8. Pilda fiului risipitor (relatare şi interpretare).

9. Pilda cu oaia rătăcită şi leul (relatare şi interpretare).

10. Pilda ispravnicului necredincios (relatare şi interpretare).

11. Pilda celor zece fecioare înţelepte şi neînţelepte (relatare şi interpretare).

12. Pilda polilor (relatare şi interpretare).

13. Pe Muntele schimbării la faţă (relatare).

14. Cina cea de taină (pregătirea cinei, spălarea picioarelor ucenicilor, instituirea Sfintei Cine, descoperirea lui Iuda, cele din urmă învăţături date ucenicilor).

15. Patimile, răstignirea şi îngroparea Domnului (rugăciunea din Grădina Ghetsemani, prinderea lui Isus, judecarea Mântuitorului, lepădarea lui Petru, răstignirea, punerea lui Isus în mormânt).

16. Învierea Domnului, arătările de după înviere (femeile, Petru şi Ioan, Maria Magdalena, Luca şi Cleopa, ucenicii fără Toma, ucenicii şi Toma la Marea Tiberiadei, înălţarea la cer).

 

Bibliografie:

1. Biblia – traducerea D. Cornilescu: Evangheliile după Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment


 

Galerie imagini