Admitere 2019

Prima sesiune:
13-14 mai 2019 – Înscrierea candidaților
15 mai 2019 – 10:00 – Interviu
12:30 – Desfășurarea probei scrise la Cunoștințe Biblice

A doua sesiune:
24-25 iulie 2019 – Înscrierea candidaților
26 iulie 201910:00 – Interviu
12:30 – Desfășurarea probei scrise la Cunoștințe Biblice

Ești în clasa a VIII-a și este timpul să te gândești în ce direcție se vor îndrepta pașii tăi peste câteva luni. Vreau să știi că existăm. Liceul Maranatha din Cluj. Te invităm cu drag să ne vizitezi, să poposești la noi preț de un Sabat sau măcar la un altar și să vezi cum arată o familie de tineri creștini care alcătuiesc o biserică și o școală. Dacă îți va plăcea cu noi, și ne vom vedea și în toamnă, promitem că vei face parte din familia noastră și te vom lua cu noi în toate „aventurile” noastre prin Europa în țară dar și în lumea Bibliei și a științei.

Tematica pentru proba scrisă la Cunoștințe Biblice este Viața și activitatea Domnului Hristos reflectată în cele patru Evanghelii. Elevul candidat va trebui să cunoască următoarele subiecte din viața lui Isus:
1. Naşterea şi copilăria lui Isus Hristos (Vestea cea bună, naşterea Domnului, închinarea magilor, fuga în Egipt, viaţa în Nazaret).
2. Ispitirea lui Isus Hristos.
3. Cuvântarea de pe munte – Fericirile.
4. Rugăciunea “Tatăl nostru”.
5. Vindecări şi învieri săvârşite de Domnul Hristos (leprosul, robul sutaşului, soacra lui Petru, demonizaţii, slăbănogul, omul cu mâna uscată, fiica lui Iair, fiul văduvei din Nain, Lazăr).
6. Pilda samariteanului milos (relatare şi interpretare).
7. Pilda semănătorului (relatare şi interpretare).
8. Pilda fiului risipitor (relatare şi interpretare).
9. Pilda cu oaia rătăcită şi leul (relatare şi interpretare).
10. Pilda ispravnicului necredincios (relatare şi interpretare).
11. Pilda celor zece fecioare înţelepte şi neînţelepte (relatare şi interpretare).
12. Pilda polilor (relatare şi interpretare).
13. Pe Muntele schimbării la faţă (relatare).
14. Cina cea de taină (pregătirea cinei, spălarea picioarelor ucenicilor, instituirea Sfintei Cine, descoperirea lui Iuda, cele din urmă învăţături date ucenicilor).
15. Patimile, răstignirea şi îngroparea Domnului (rugăciunea din Grădina Ghetsemani, prinderea lui Isus, judecarea Mântuitorului, lepădarea lui Petru, răstignirea, punerea lui Isus în mormânt).
16. Învierea Domnului, arătările de după înviere (femeile, Petru şi Ioan, Maria Magdalena, Luca şi Cleopa, ucenicii fără Toma, ucenicii şi Toma la Marea Tiberiadei, înălţarea la cer).

Bibliografie:
1. Biblia – traducerea D. Cornilescu: Evangheliile după Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

 

Verifică aici Raportul cu locurile disponibile rămase pentru anul școlar 2019 – 2021