Home » Devotional » Dorința învinge boala

Dorința învinge boala

,,Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău.”- Exodul 20:12

Probabil ai auzit de Stephen Hawking, celebrul fizician, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de matematică de la Universitatea Cambridge.

Ei bine, la fel ca Hawking și tănărul nostru Alexis suferea de o boală cumplită care se manifestă la început cu o simplă slăbiciune a mușchilor și care mai târziu debutează ca o boală progresivă de neuron motor numită SLA (Scleroză Laterală Amiotrofică), fiind respins de toate universitățile în ciuda faptului că avea numai note de top în anii de liceu. Alexis împreună cu tatăl său, George știau că imobilizarea fizică nu era cea mai mare problema a lor ci faptul că, această boală îl condamna la imposibilitatea de a mai comunica; chiar și așa tatăl băiatului era pur convins că Alexis avea un creier sănătos, era un băiat inteligent și conștiincios și voia să-i asigure educația de care avea nevoie chiar dacă se afla într-o luptă continuă cu această boală.

Datorită perseverenței lor, Alexis și tatăl său, George au găsit într-un final după multe, multe ore pe drumuri, un centru educațional carea avea să-l accepte pe băiat, însă din nou, apare o nouă problema: centrul se afla la douăzeci și doi de kilometri distanță de cartierul în care locuiau iar aceasta reprezenta un hop pentru cei doi deoarece singura cale de transport pănă la centru era autobuzul al cărui abonament era costisitor. Chiar dacă boala era imposibil de stagnat, tatăl dădea toți banii pe care îi căștiga tratamentului de ameliolare a durerilor musculare pe care Alexis le experimenta zilnic. Atunci tatălui îi vine o idee, pregătește un cărucior pe care îl leagă la bicicleta sa astfel, fiind capabil de a-și transporta fiul pănă la centru și înapoi acasă aproape în fiecare zi. Ce sacrificiu imens făcut de tată! Nu s-a lăsat niciodată descurajat, în ciuda nevoilor fiului său.

Chiar dacă sunt momente în care tatăl tău nu se comportă asemenea tatălui lui Alexis sau ai impresia că profesorii tăi te resping și nu te susțin, adu-ți aminte că ai un Tată în ceruri, care este gata în fiecare clipă să te ia ,,în căruciorul” Său, care nu te va părăsi sau abandona  niciodată din causa limitărilor fizice emoționale sau spirituale care le-ai putea avea în viața ta!

Precum Alexis, lasă-l pe Dumnezeu să te poarte în ,,căruciorul Lui.

,,Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini” –Psalmi 55:22

Macioca Dan Mihai, absolvent Maranatha

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DETALII DE CONTACT: