Home » Istoric

Istoric

Liceul Teologic Adventist „Maranatha” este una dintre școlile de elită ale Clujului.
Această instituție cu profil unic în Transilvania de Nord a împlinit 25 de existență neîntreruptă într-o zonă liniștită a cartierului Mănăștur, în imediata apropiere a pădurii Făget.
Începând cu anul 1992, în primul liceu adventist din România au primit cea mai bună educație creștină sute de elevi, din Cluj-Napoca dar și din alte zone ale țării.
Primii ani din existența acestui așezământ educațional au fost plini de experiențe extraordinare cu Dumnezeu.
Acceptaț „în gazdă” într-un corp de clădire administrat de o altă unitate de învățământ, Seminarul Liceal Adventist „Maranatha” a funcționat în primii ani beneficiind de o infrastructură precară în ceea ce privește spațiile de cazare și dotările sălilor de curs.
Lipsurile materiale nu i-au putut împiedica însă pe elevii, profesorii, capelanii din primele generații să creeze o atmosferă spirituală foarte favorabilă pentru dezvoltarea unor caractere frumoase.
De la primele ore ale dimineții, începând cu devoționalul din clase și până la întâlnirile pline de încărcătură spirituală de la altarul de seară, muzica sacră înălțată cu inimă sinceră și glasuri curate de liceeni a ajuns până la tronul lui Dumnezeu compensând pe deplin dorul de acasă al acestora cu dorul de Casa de Sus.
Primii absolvenți își amintesc cu siguranță momentele extraordinare când cantina școlii se transforma aproape miraculos în catedrală.
În acest spațiu destinat servirii mesei, maestrul Horvath Joszef, actualul dirijor al Operei Române și Maghiare de Stat din Cluj-Napoca a pregătit corul liceului pentru concertele de neuitat susținute cu ocazia Sărbătoarii Nașterii Domnului care au încălzit cu dragostea lui Isus Hristos inimile a mii de clujeni.
An de an, cu ajutorul unui colectiv de profesori talentați și bine pregătiți din punct de vedere profesional, Liceul Teologic Adventist „Maranatha” a reușit să obțină împreună cu elevii silitori ai acestei școli, rezultate bune și foarte bune și din punct de vedere academic.
În ultimii 10 ani, rata de promovabilitate la bacalaureat pentru absolvenții liceului nostru a depășit constant 90%, unii dintre elevii noștri reușind performanța să termine examenul de maturitate cu 10 pe linie. Foarte mulți dintre elevii care au terminat la „Maranatha” sunt astăzi, medici, asistenți medicali, avocați, oameni de afaceri, jurnaliști apreciați în România.
Liceenii de la Maranatha se implică activ și în activități care au un puternic impact asupra comunității locale.
Prin intermediul multiplelor distincții acordate la „Gala 10 pentru Cluj, Juniorii Clujului, Speranțele Cetății”, școlii noastre i-au fost recunoscute meritele deosebite în materie de protecție a mediului dar și aprecierea pentru implicarea în alte proiecte de ajutorare a persoanelor care au nevoie de un sprijin moral sau material din cauza unor afecțiuni cronice.
Atunci și acum au rămas foarte apreciate excursiile organizate de profesorii și capelanii Liceului Teologic Adventist „Maranatha”.
Trei generații de elevi ai acestui liceu au vizitat lagărul de concentrare de la Auschwitz. Sute de elevi care au intrat pe porțile acestei școli au fost în excursii organizate pentru a vedea și învăța din istoria și cultura unor orașe superbe din țara noastră dar și din: Germania, Italia, Spania, Franța, Anglia, Grecia, Turcia, Belgia, Polonia, Israel, Cehia, Italia.
Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj-Napoca are un trecut, un prezent și mai ales un viitor.
În ultimii 5 ani, eforturile conducerii școlii și a corpului profesoral s-au concentrat pe păstrarea stindardelor de performanță specifice oricărei școli care face parte din sistemul educațional adventist, foarte apreciat la nivel mondial.
Din punctul de vedere al îmbunătățirii infrastructurii școlare și a dotărilor spațiilor de învățământ, liceul nostru face pași uriași pentru a le oferi generațiilor viitoare de elevi care vor să învețe în școala noastră, condiții foarte bune.
Cu sprijinul extraordinar al Primăriei și al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, liceul nostru va intra într-un amplu proces de modernizare a corpului de clădire pe care îl administrează de 3 ani.
Actuala construcție va fi renovată complet și se va dezvolta pe înălțime cu încă două niveluri, un etaj și o mansardă.
Noul corp de clădire va avea în interior funcțiuni noi cum ar fi: o bucătărie ultramodernă cu o sală de mese complet nouă, o sală de sport modernă dotată cu aparatură de ultimă generație, camerele unde sunt cazați elevii vor fi modernizate și recompartimentate după standarde europene.
Liceul Teologic Adventist „Maranatha” vă așteaptă cu brațele deschise să învățați într-o școală unde mai presus de orice învățătură și orice știință, elevii și profesorii, conlucrează la formarea unor caractere care să apropie Cerul de pamânt…

DETALII DE CONTACT: