Home » Devotional » Surprizele creației lui Dumnezeu

Surprizele creației lui Dumnezeu

„Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile și pământul cu puterea Ta cea mare și cu brațul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta!”

Tardigradele sunt eucariote minuscule ce nu depășesc dimensiunea de 1,5 mm. Se mai numesc  si „urși de apă” și sunt cele mai rezistente organisme de pe planetă, cu adevărat o creație minune a lui Dumnezeu. Sunt capabile să supraviețuiască în condiții extreme în care orice altă formă de viață a dispărut de mult. Rezistă la temperaturi de peste 151ºC si au supraviețuit in heliu lichid de -270ºC. Pot trai timp de 30 ani fără hrană și apă. În anul 2007 în cadrul unui experiment au fost trimise în spațiu printr-o sondă Tardigrade unde au orbitat pământul timp de 10 zile la o altitudine de 270 km. Când sonda s-a întors, oamenii de știința au descoperit cu uimire ca 68% din aceste animale minuscule au supraviețuit în condiții de totală lipsă de oxigen, temperaturi de      -270ºC si radiații ultraviolete de 1000 de ori mai mari decât pe planetă. Tardigradele își datorează rezistența formidabilă faptului ca au fost înzestrate cu capacitatea de a intra în criptobioză, stare în care își reduc nevoia de hrana la 0,01%.

Privind la aceste viețuitoare minuscule care sfidează limitele existentei, ne aducem aminte că la Dumnezeu “nimic nu este de mirat”, creativitatea si înțelepciunea Sa nu cunosc limite. Privim la El cu multa admirație si încredere deplina deoarece niciun obstacol nu e prea mare atunci când avem nevoie sa fim ajutați de brațul Sau puternic!

 

Palffi Miklos – capelan LTA Maranatha


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DETALII DE CONTACT: